Konstnär: Pia Koskela

Amerikaresan kan spelas överallt. Inomhus eller utomhus. På landet eller i stan. Just nu spelar Marcus Amerikaresan tillsammans med sin dräng Petter Eriksson på kontrabas. Tillsammans gör vi en föreställning som är både kul och lärorik. På vår nya skiva så har vi också med oss Stefan Dafgård och Åsa Gustafsson och skriker man riktigt mycket kanske de kan följa med oss ut för att träffa er.
Om man vill kan man förbereda sig med arbetsbladet som finns här under.
Vi ses!

Lyssna på Jag är på väg från Amerikaresan

 Smakprov av Amerikaresan.

Marcus Svensson gör som Dramaten och Göteborgsoperan - tonsätter utvandringen till Amerika på 1800-talet, fast med nyskrivna låtar som doftar blues och country. Amerikaresan är en råbarkad bluesberättelse för hela familjen där fantasin får flöda.

Vi får följa drängen Gustaf som ger sig av från Småland på en vådlig färd till Amerika på 1800-talet. Gustaf söker äventyret men också ett bättre liv i ett nytt land, något som är lika aktuellt idag som för 150 år sedan. Gustaf tar sig nerför Mississippifloden där han träffar bluestrollkarlar och tampas med alligatorer. Rövarprinsessan Emma blir hans räddning djupt nere i Louisianas träsk.